Eet ter ere van God

Of gij dus eet of drinkt, of wat ook doet, doet alles ter ere Gods.

1 Korinthiërs 10:31

Nodig de Heilige Geest uit in jouw dagelijks eten

In ieders dagelijks leven heeft eten en drinken een prominente plaats. God heeft jouw lichaam geschapen, dat gewoon voeding nodig heeft om te kunnen bestaan. De Heer voorziet in jouw voedsel, dat mag je ook in Zijn Woord lezen. Dit is zoals het bedoeld is; eten om te leven, zodat jij door middel van jouw leven de Heer mag leren kennen.

Bij een eetstoornis is één ding duidelijk, namelijk dat er niet meer gegeten wordt om te leven. Ofwel er wordt niet meer gegeten, dan wel er wordt extreem gegeten, soms met spugen en laxeren. Denk eraan tot de Heer te bidden, en danken, voor het eten. Zeker voor jou met een eetprobleem is het goed te beseffen Wie jou voedt, en waarom.

Naast te bidden en danken is het ook nodig om de Heilige Geest tijdens jouw eten, en in jouw eetgewoonten, jouw gevoel en kijk op voeding te betrekken. God weet wat jij nodig hebt, niet de gezondheidsrages, of fotomodellen, of je vriendinnen. Neem een besluit vandaag! Laat de Heer jouw voeding bepalen want Hij wil en zal je genezen.