Kerst Boodschap(pen doen)

Van toen af begon Jezus te prediken en te zeggen: Bekeer u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen – Mattheus 4:17

kerstkaart

De boodschap van kerst: Bekeer u!

Deze dagen vieren wij de geboorte van de Here Jezus Christus op de aarde. Toen Hij de satan had overwonnen in de woestijn is Hij begonnen te vertellen dat de mensen zich moeten bekeren van hun kwade, aardse wegen, en zich tot God moeten keren, omdat Zijn Koninkrijk nabij is.

Hij riep op om in uw hart altijd gereed te zijn voor de opname (Openbaring 19:6-9). Dit lukt alleen als we ons in alles op Hem richten. Dit betekent ook dat we niet alleen de vrede met iedereen moeten nastreven, maar ook de heiligheid (Hebr. 12:14). Heiligheid wordt in het Hebreeuws vertaald met ‘afgezonderd, apart gezet’ voor de Heer.

De anorexia en andere eet-stemmen zijn met kerst hyper actief. Voor de één omdat ze bang is voor het gedwongen kerstdiner met de familie waar ze natuurlijk van aankomt, voor de ander omdat ze vanwege de visite niet stiekem kan snoepen. Geheimhouding van een eetprobleem is met kerst dus eigenlijk extra lastig,.. dank U Heer!

Grijp deze dagen aan om de Heer diep(er) te zoeken en Hem aan te roepen als jouw Heelmeester, van je eetprobleem, en van alle onderliggende pijn. Vertel Hem alles wat je dwars zit, belijd je zonden en vraag ook de Heilige Geest om Zijn leiding, troost, loutering en transformatie. Er is geen moment te verliezen, want Zijn Koninkrijk is nabij!